Lerend naar de toekomst

  Welkom in groep 4A

   

  Wij zijn een gezellige groep  en gaan er dit jaar een heel leuk jaar van maken.
  De eerste weken gebruiken we om elkaar weer beter te leren kennen en om aan de nieuwe juf te wennen. De vreedzame schoollessen kunnen we hier goed bij gebruiken. Samen hebben we al een aantal afspraken gemaakt waarmee we ervoor kunnen zorgen dat het voor iedereen leuk en gezellig is én blijft. 

       
  De afspraken die we gemaakt hebben, hebben we op een poster geplakt en die hangt bij ons in de klas zodat we ze niet vergeten.                                                                         

  Samenwerken is in onze groep ook belangrijk. Alle dagen zijn er wel een paar momenten waarop we samen aan een opdracht/taak moeten werken. Ook taken om de klas netjes te houden, moeten we samen doen. We hebben zelf een maatje opgezocht om de verschillende taken uit te voeren.

           
  Op zoek naar een maatje om taakjes in de klas uit te voeren

  In groep vier zijn we dit jaar gestart met een nieuwe methode voor voortgezet technisch lezen. We hopen dat lezen daarmee nóg leuker wordt. Er is veel aandacht voor het lezen van zelf gekozen boeken.
   
  Samen met groep 4B gaan we dit jaar ook aan een paar thema’s werken. In ieder geval gaan we werken en leren over Rembrandt van Rijn en komen er aan het eind van het schooljaar vlinders in de klas. 

  Op dit moment zijn we druk in de weer om de klas gezellig te maken. Dus zodra het even kan, wordt er heerlijk getekend, geschilderd en geknutseld. 
     
  Onze eerste knutsel was het maken van een nieuwe verjaardagskalender

  Ons prikbord is niet meer kaal. Voorlopig hangen hier onze wasco/ecoline kunstwerken waarop we prachtige vissen getekend hebben. De vissen van wasco hebben we tijdens de tekenles gemaakt. Het maken van de achtergrond met ecoline mochten we tijdens de andere lessen doen aan de middentafel. 

   "Wij voelen ons in groep 4A thuis als een vis in het water"

    

  Lekker verven met ecoline  aan de middentafel terwijl de rest van de groep een dictee aan het maken is. Dat betekent dat je wel rustig moet zijn tijdens het verven want anders kunnen de andere kinderen zich niet concentreren.