Welkom in groep 3

Hoi hoi, wij zitten met z'n allen in groep 3 bij juf Baukje (woensdag) en juf Ineke op de Vlieger. ( de leukste school van Purmerend e.o.)

In groep 3 leren we lezen, rekenen en schrijven. Leren lezen doen we met de leesmethode Lijn 3. Ben Bus, de buschauffeur van lijn 3, rijdt met ons langs 12 haltes. Bij elke halte zijn nieuwe letters, werkboeken, leesboeken en spelletjes. Ook kijken we naar letterfilmpjes op het digibord. Als we weer naar een andere halte gaan dan krijgen we een sticker in ons busboekje. Je begrijpt het al, als het busboekje vol is dan kunnen we naar groep 4. (-:

Rekenen is ook erg leuk in groep 3, je hebt helemaal niet het idee dat je aan het rekenen bent. We doen eerst wat opdrachtjes met behulp van materialen en het digibord en dan mogen we de les verwerken op de tablet. Koptelefoon op, inloggen en gaan voor een groene score. YES!!

Met schrijven leren we eerst de blokletters, daarna de schrijfletters en als laatste leren we aan elkaar schrijven. We weten nu al, dat als we in de goede schrijfhouding zitten, netjes schrijven beter gaat. We schrijven nu nog met potlood en later krijgen we een echte pen!!! Trouwens, ook bij het leren schrijven zijn filmpjes en oefeningen op het digitaal schoolbord.

En weet je........ we mogen ook nog heel vaak spelen.

We gymmen niet meer in het speellokaal maar in een hele grote sporthal en we krijgen les van meester Sander, een echte gymmeester. De eerste keer was wel wat spannend maar nu is het superleuk.

Kortom, het is TOP in groep 3.

We maken er een mooi schooljaar van !!!!!!!!!!