Welkom in groep 1/2 C

Hallo, wij zijn de kanjers van groep 1-2 C
    Ondertussen hebben wij al 21 kinderen in de klas. Heel gezellig!!
    Op maandag, dinsdag en woensdag om de week hebben we juf Jorrien, de andere week hebben we op woensdag juf Nina, en op donderdag en vrijdag hebben we juf Jojanneke.

Raai de Kraai, Aap en Tijger wonen ook bij ons in de klas. Raai de Kraai is een handpop van de methode Kleuterplein. Met Raai beleven we van alles rondom een thema. We zijn begonnen met het thema "Weer naar school" met het accent op groepsvorming. Zo maakten wij kennis met elkaar en leerden we hoe we fijn samen kunnen spelen en werken in de klas.  En nu werken we al een paar weken over de herfst.
    Aap en Tijger zijn ook handpoppen, ze horen bij de methode De Vreedzame School. Met behulp van deze methode leren wij hoe we op een fijne manier met elkaar moeten omgaan. Elkaar complimentjes en opstekers geven kunnen we al heel goed!!

Wij weten precies wat we op een dagdeel gaan doen, omdat we dagritmekaarten hebben en er is een bord waarop wij kunnen zien welke dag het is. Elke dag hebben de juffen ook 2 helpende handjes naast zich zitten. Heel handig!!!

In onze klas kunnen wij in verschillende hoeken spelen tijdens arbeid naar keuze (ANK). Wij kunnen zelf voor één van de hoeken kiezen. Ook mogen we op de hal spelen. Dat is heel gezellig want daar zien we ook de kinderen uit de andere 2 kleutergroepen.

De oudste kleuters mogen iedere week zelfstandig 4 weektaken doen. Dat vinden wij erg leuk!

Vlak voor de herfstvakantie hebben we samen pompoensoep gemaakt. We hadden allemaal iets mee naar school genomen voor de soep. Samen hebben we de ingrediënten geteld, gesorteerd, gesneden en daar hebben we een heerlijk pompoensoep van gemaakt. Heel veel kinderen wilden hem lekker proeven en hebben ervan gesmuld!!!

We gaan er samen een heel gezellig schooljaar van maken!!!!